Welke parameters worden er tijdens de consultatie gemeten?

​  

 

Lengte en gewicht

 

Lengte en gewicht zijn belangrijke parameters bij het bepalen van jouw lichaamssamenstelling.  Aan de hand van deze waarden kan de BMI berekend worden.

Mede aan de hand van jouw BMI-waarde stellen we samen een plan op.

Ondergewicht

BMI < 18,5 

Gezond gewicht

BMI tussen 18,5 en 25

Overgewicht

BMI > 25

obesitas

BMI > 30

 

Buikomtrek

De Buikomtrek zegt iets meer over hoe je gewicht verdeeld is over je lichaam. Er wordt meestal gesproken over twee soorten types: het appeltype en het peer type.

Bij het appeltype is het lichaamsvet vooral gevestigd rond de buik. Het vet ligt dus vrij dicht bij de organen.

Bij het peertype is het lichaamsvet vooral gevestigd rond de heupen en de billen. Deze mensen ondervinden het minste gezondheidsproblemen omdat hun organen minder omringd zijn door het lichaamsvet.

Lichaamsmeting met BIA-toestel

 
Foto BIA meting
Foto BIA meting

lichaamsmeting

press to zoom
BIA-toestel
BIA-toestel

lichaamsmeting

press to zoom
Foto BIA meting
Foto BIA meting

lichaamsmeting

press to zoom
1/2

Bij elke consultatie wordt er een volledige meting van jouw huidige lichaamssamenstelling uitgevoerd. De meting wordt uitgevoerd met het BIA (Bio-elektrische impedantie analyse) - toestel. 

 

Ik heb er voor gekozen om met dit toestel te werken omdat het toestel veel meer zegt dan gewoon jouw gewicht. Het toestel meet de hoeveelheid spieren, vet en vocht in jouw lichaam. Het toestel vertelt ons ook of je cellen goed gevoed zijn. Het is perfect mogelijk dat je overgewicht hebt en je ondanks dat toch ondervoed bent. Dit komt vooral voor bij mensen die onvoldoende gezond eten en drinken.

 

De resultaten van deze metingen worden iedere keer besproken en vergeleken met de voorgaande resultaten. Opvolging van de lichaamssamenstelling is zeer belangrijk. Je krijgt indien gewenst een uitprint van jouw resultaten mee naar huis.

Foto 3 Nutrigram.png
dietist pearfection