top of page

"Have an EGG-cellent easter !"🥚


Vroeger toen ik kind was keek ik enorm uit naar Pasen! Vooral naar het rapen van de paaseitjes ! Iedereen van de familie kreeg een eigen mandje en zoeken maar! Little me loved it! Toen ik groter werd keek ik vooral uit naar die overheerlijke paasbrunch die mijn bomma voor ons maakte. Helaas is zij enkele jaren geleden heen gegaan waardoor onze paastraditie nooit meer hetzelfde was. Ik denk dat veel mensen snappen wat ik bedoel. Vooral in deze tijden waarin we elkaar enkel nog van op afstand horen/zien. De Paasbrunch zoals we ze kennen kan helaas niet op die zelfde manier zoals we gewoon zijn doorgaan. Ik heb mezelf dan ook voorgenomen dat geen enkele gebeurtenis of virus in de weg mag staan van een zeer mooie traditie! Daarom doen wij gewoon een heerlijke paasbrunch onder ons. Ook jij kan er samen met je gezin en je bubbel een zeer fijne dag van maken! Ik geef je alvast enkele tips om jouw paasbrunch op en top te maken zonder je achteraf schuldig te voelen.



De Basis voor een geslaagde Paasbrunch


  • BROOD

Brood mag zeker niet ontbreken aan de ontbijttafel. Als Vlaming eten we vaak nog gewone boterhammen als ontbijt.

Het is dus een echte klassieker. Ik geef je enkel tips over hoe brood een meerwaarde kan zijn voor jouw paasbrunch.

  1. Kies voor verschillende broodsoorten. Liefst verschillende bruine soorten zoals rogge brood, haverbrood, boekweitbrood, ... Je kan van elk soort brood enkele sneden opzij houden en de rest kan je gewoon weg invriezen! zo hoef je er niet mee in te zitten dat de verschillende broodsoorten moeten worden weg gegooid.

  2. Probeer ook eens hartige volkoren crackers te serveren.

  3. Ook koffiekoekjes mogen zeker niet ontbreken aan een ontbijt. Kies bijvoorbeeld voor mini koffiekoekjes. Zo kan je van alles wat proeven.

  4. Wil je graag eens iets anders? Bak dan eens een heerlijk bananenbrood. Dit gaat zeker in de smaakvallen ook bij de aller kleinste thuis.


  • BELEG

Wat kan je zoal kiezen als beleg op je boterham? Kies zo veel mogelijk voor magere, vetarme beleg soorten. Misschien is het ook eens leuk om te kijken wat lokale handelaars in jouw buurt zoal te bieden hebben.


Hieronder som ik enkele voorbeelden voor je op:

  • light confituur of een home made chia confituur mmm...

  • magere vleeswaren zoals: kippenwit, kalkoenfilet, ham, ...

  • gerookte vlees waren: gerookte ham, filet de saxe, paardenvlees,...

  • gerookte vis

  • americain nature eventueel met kappertjes onder (i.p.v. préparé)

  • humus

  • (home made) groentespread

  • ....

Chiaconfituur met bosbessen
.pdf
Download PDF • 4.49MB
Recepten vegetarisch broodbeleg
.pdf
Download PDF • 73KB

  • FRUIT

Fruit mag ook zeker niet ontbreken. Het geeft je niet alleen super veel voedingstoffen, het geeft ook kleur aan je tafel. En zoals iedereen weet: "Het oog wil ook wat" Ga eens langs bij je lokale boer, misschien heeft die vers fruit voor je. Bij ons in de buurt zijn bijvoorbeeld veel perenbomen. Mmm... heerlijk zo een peer vers van de boom.


  • GROENTEN

Ook groenten horen zeker thuis in een brunch. In België zijn we het niet gewoon om groenten te eten als ontbijt, maar in andere landen doen ze dat vaak wel. Maak bijvoorbeeld eens wortelwafels of courgette brownies.


  • YOGHURT

Als laatste is er nog yoghurt. Ook dit mag zeker niet ontbreken bij een ontbijtje. Het levert jouw extra eiwitten om de dag goed te beginnen. Kies bij voorkeur voor magere natuur yoghurt.


Zo dit waren alle basis ingrediënten voor een geslaagde Paasbrunch. Ow ja, ik zou haas vergeten dat er nog 1 ding zeker niet mag ontbreken, CHOCOLADE!! Een chocolade ei moet ook zeker kunnen. Geniet ten volle teugen van al het lekkers dat je gaat klaarmaken en van het gezelschap waarin je jou vertoeft.


Vrolijk Pasen,

Liefs

Erin






24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page