• Diëtiste Erin

HELP, ik ben een echte GIN-alcotonic !

Vandaag is de vijfde editie van tournée minérale van start gegaan. De hele maand februari wordt er geen alcohol gedronken om zo te kunnen ondervinden wat een maand zonder alcohol met je lichaam doet. Wil jij hier graag aan meedoen, maar kan je moeilijk weerstaan aan heerlijk GIN-tonic? Lees dan hier verder om te weten te komen welke heerlijke alternatieven er zijn.
De beste dorstlesser,... WATER

Tournée minérale gaat over het verminderen van jouw alcohol gebruik. Maar waarom probeer je er dan deze maand ook niet eens extra op te letten dat je voldoende water drinkt? Water is de beste dorstlesser. Bovendien is water super belangrijk voor ons lichaam. Helaas vinden veel mensen dat water niet echt veel smaak heeft. Wil jij graag wat extra in je water, ga dan voor gearomatiseerd water. Dit water is extra smaakvol en bevat geen extra calorieën. Je kan dit zo kopen in de winkel of je kan het zelf klaar maken.

In de winkel vind je ze van de merken Spa touch of (bruis), Spa Subtile (plat), Chaudfontaine Fusion, AH, ....


Enkele heerlijke combinaties om zelf eens te maken:

  • water + aardbeien + basilicum

  • water + komkommer + munt

  • water + tijm + pompelmoes

  • water + appelsien + bosbessen
Light of zero frisdranken

Een light of zero frisdrank kan perfect eens gedronken worden. Het is een heel goede keuze ter afwisseling van water, zowel tijdens tournée minérale als daarbuiten. Het is wel aan te raden om geen hele dag door een light of zero frisdrank te drinken. 500 ml per dag is een goede portie.Alcoholvrije alternatieven voor een GIN-tonic

Een gin-tonic is een super populair drankje als aperitief. Maar wist je dat een gin maar liefst tussen de 37 en de 40% alcohol bevat?! Dit is een vrij hoog percentage aan alcohol. Alcohol levert je lichaam niets extra. Hierdoor kan je het beschouwen als een "lege caloriebron". De effecten van alcohol zijn eerder negatief dan positief.


Gelukkig bestaan er tegenwoordig al heerlijke alternatieven voor alcoholische dranken. Zo zijn er

twee soorten alcoholvrije gins die ook nog eens zonder caloriëen zijn. Namelijk Seedlip en No Gost in a bottle. Je vind ze beide in verschillende varianten. Wanneer je deze gin combineert met een zero tonic, krijg je een drankje dat jou geen extra caloriëen levert. Ideaal dus voor wie een echte GIN-tonic liefhebber is. Geen schuldgevoel nodig. Gewoon genieten van deze heerlijke aperitief.
No gost in a bottle vind je in de webshop ( https://www.gintonicstore.be/No-Ghost-In-A-Bottle-Floral-Delight-70cl ) of in een drankenhandel.

Seedlip vind je tegenwoordig al in de Colruyt en de Carrefour.Ga deze maand voor een maand zonder alcohol en ervaar wat het met je lichaam doet. Veel succes!


Liefs,

Erin

16 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven
dietist pearfection