• Diëtiste Erin

Hype van het moment: "Hard Seltzer"HET drankje van de moment is toch echt wel een Hard Seltzer. Heb jij er al van gehoord?

Hard Seltzer is geen merknaam, maar is de naam van een geheel nieuw concept aan alcoholische drankjes. In Amerika is het al langer een hype, maar nu verovert dit drankje dus ook de Belgische markt. Hieronder vertel ik jou er meer over.
Hard Seltzers zijn drankjes op basis van bruiswater, alcohol en een fruitaroma.

Als diëtiste vind ik dit drankje natuurlijk zeer interessant. Er wordt gebruik gemaakt van bruiswater, wat op zich wel een positief punt is. Ze verkrijgen hun fruitige smaak doordat er gewerkt wordt met aroma's. Dit wil dus zeggen dat het drankje ook geen suikers bevat en vrij laag in calorieën kan blijven. Zeker als je het zou vergelijken met een cocktail waarbij men heel vaak gesuikerde vruchtensappen gebruikt. Iedereen die bij mij in begeleiding komt weet dat ik zelf geen fan ben van het tellen en van calorieën. Maar als je jouw calorie inname kan beperken door een "lichtere" keuze te maken, dan moet je dat zeker doen!


Qua alcohol percentage kan je dit drankje een beetje vergelijken met een klassiek pintje. Hard Seltzers bevatten rond de 4-5% alcohol.


Dit drankje is dus zeker eens het proberen waard. Is het de gezondste drank? Nee,... uiteraard niet. Het blijft een drankje op basis van alcohol. Alcohol is en blijft nog steeds een "lege" caloriebron. Maar voor wie graag eens een aperitiefje drinkt en zich achteraf niet schuldig wilt voelen, kan dit een hele goede keuze zijn.


Wil jij graag zelf eens een heerlijke aperitief maken waarna je jouw niet schuldig hoeft te voelen ? Mail me dan gerust en ik stuur jou enkele leuke receptjes door.


SCHOL!

liefs,

diëtiste Erin13 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven
dietist pearfection