Voedingsadvies bij prikkelbare darmen

Voeding bij prikkelbare darmen

Heb jij aanhoudende buiklachten die geen gekende oorzaak hebben? Dan is het mogelijk dat er bepaalde voedingsmiddelen deze buikklachten uitlokken. Wanneer je een afspraak maakt, bekijken we je klachten in functie van je eetpatroon.  In de meeste gevallen wordt er dan gestart met het FODMAP dieet om te achterhalen welke voedingsmiddelen de klachten uitlekken.

Ik ben als dietiste zeker bijgeschoold in dit vakgebied. Ik ontvang je graag in mijn praktijk te Sint-Niklaas (regio: Waasland)

Het FODMAP-dieet

Het FODMAP dieet is een dieet met een van de beste resultaten bij mensen met het prikkelbaar darmsyndroom. Bij het FODMAP dieet wordt er gewerkt in een traject van 7 consultaties. De reden hiervoor is dat het FODMAP-dieet een dieet is van lange adem. Het doorlopen van alle stappen is echter cruciaal om te kunnen achterhalen wat jouw triggers zijn voor je klachten.  Het is belangrijk om dit traject te volgen onder begeleiding van een gespecialiseerde FODMAP dietiste.

                     360 euro voor 7 sessies.

Stomach Ache

Meer info?

Bedankt voor je bericht

Herken jij jouzelf in de volgende uitspraken? Dan heb jij mogelijks ook prikkelbare darmen

"Ik heb onverklaarbare buikpijn, dokters hebben alles onderzocht maar vinden niets."
Money

Hoe verloopt het traject Voeding bij prikkelbare darmen?

kennismakings-gesprek

Tijdens dit gesprek worden jou klachten en eetpatroon uitvoerig besproken. Er zal ook een eetdagboekje worden meegegeven.

Duur: 90 minuten

Herintroductie fase van het fodmap-traject

Tijdens dit gesprek worden jouw klachten opnieuw bekeken. Indien er verbetering is, wordt er overgegaan op het herintroduceren van de mogelijke triggers. Hierdoor kunnen we nagaan welke triggers bij jou klachten veroorzaken.

 

Duur: 1u         

Wanneer? 2-4 weken later

afronding herintroductie

Tijdens dit gesprek worden de resultaten van de herintroductie fase besproken. Het principe van stapeling wordt uitgelegd.

Duur: 30-45 min

opvolg gesprek

Deze afspraak is een follow-up om te kijken hoe het gaat met jou.

Duur: 30 min

Start eliminatie fase FODMAP-traject

Tijdens deze consultatie wordt het eetdagboek bekeken en de uitleg over het FODMAP dieet wordt gegeven. Vanaf dan halen we alle mogelijke triggers uit jou voeding. 

Duur: 1u       

Wanneer? 1-2 weken later

Tussentijdse evaluatie

Tijdens dit gesprek wordt er gekeken hoever je al bent met het herintroduceren. Eventuele vragen worden beantwoord.

Duur: 30-35 min

verzamelen van alle resultaten

Tijdens dit gesprek worden alle resultaten bij elkaar verzameld en er wordt gekeken wat jij allemaal terug kan eten. Er wordt gewerkt aan het volhouden op lange termijn.

Duur:  30 min

dietist pearfection