GL-voedingsdriehoek_edited.png

Algemeen voedingsadvies

Bij mij kan je terecht met al jouw vragen rond voeding. Ik stel samen met jou een persoonlijk voedingsplan op.

Equilibre3.png

Vervangmaaltijden

Wil jij graag meerdere kilo's kwijtraken en zie je op tegen de lange weg die je moet afleggen? Met vervangmaaltijden kan je op een snellere manier verantwoord afvallen.

Woman in Pain

Voedingsbegeleiding bij prikkelbare darmen

Voeding kan soms de oorzaak zijn van aanhoudende buikklachten. Samen bekijken we welke voedingsmiddelen voor jou de boosdoener zijn.

Algemeen voedingsadvies

 

Waarvoor kan je bij mij terecht?

  • voedselallergie 

  • voedsel intolerantie

  • adviezen bij een verhoogde cholesterol

  • adviezen bij een verhoogde bloeddruk 

  • ...

  • gezonde voeding 

  • overgewicht 

  • ondervoeding 

  • voeding tijdens de zwangerschap

  • stoelgang problemen (diarree, constipatie,...) 

Eerste gesprek

De  eerste keer is een soort kennismakingsgesprek. Het is de bedoeling dat ik meer te weten kom over wie jij bent en wat jouw verwachtingen zijn. Jouw dagelijkse routine wordt besproken en we bekijken jouw huidig eetpatroon.

Jouw lengte, gewicht en lichaamssamenstelling worden gemeten.

Tweede gesprek

Tijdens de tweede consultatie krijg je een uitgebreid en persoonlijk voedingsplan. Hiermee kan je dan aan de slag gaan. 

Tijdens deze consultatie zal opnieuw de samenstelling van jouw lichaam worden gemeten.

Opvolg gesprek

Tijdens de opvolgconsultaties bekijken we hoe je aan de slag bent gegaan met de adviezen. We bekijken de evolutie en de veranderingen in jouw eetpatroon en in jouw lichaamssamenstelling. We gaan er dieper op in waar nodig.

Hoe verlopen onze gesprekken?

Vervangmaaltijden 

 
Equilibre3.png

Met de vervangmaaltijden van Equilibre 3, kan je op een verantwoorde manier afvallen. Deze producten worden enkel en alleen verdeeld door erkende diëtisten. Professionele begeleiding is hierbij erg belangrijk.

 

Door gebruik te maken van deze producten, zal je sneller enkele kilo's afvallen.  In deze producten zitten alle voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond te zijn. Je hoeft dus geen supplement bij te nemen. In deze producten zitten ook voldoende eiwitten zodat er een maximaal behoud van spieren is tijdens het afvallen.

 

Ik als diëtiste ga jou ook leren hoe je na het gebruik van deze producten je nieuwe gezonde levensstijl kan verder zetten. En dit zonder alle kilo's terug bij te komen. Ik leer je gezonde maaltijden samenstellen en ik geef je ook veel tips mee om dit eetpatroon verder te zetten.

Werking: 

Eerst moet je twee dagen de start producten gebruiken. Deze bereiden je lichaam voor op de vervangmaaltijden. Daarna zijn er verschillende schema's mogelijk. Jouw individuele situatie bepaald welk schema het beste bij jou past. 

Voor meer info hierover mag je mij altijd 

 

Voedingsbegeleiding bij prikkelbare darmen

Bij mensen met een prikkelbare darm zou het FODMAP-dieet positieve effecten vertonen op de klachten. Er wordt hiervoor gewerkt in een traject van 7 consultaties. De reden hiervoor is dat het FODMAP-dieet een dieet is van lange adem. Het doorlopen van alle stappen is echter cruciaal. Hieronder kan u lezen hoe het traject juist zal verlopen.

kennismakings-geprek

Tijdens dit gesprek worden jou klachten en eetpatroon uitvoerig besproken. Er zal ook een eetdagboekje worden meegegeven.

Duur: 90 minuten

Herintroductie fase

Tijdens dit gesprek worden jouw klachten opnieuw bekeken. Indien er verbetering is, wordt er overgegaan op het herintroduceren van de mogelijke triggers. Hierdoor kunnen we nagaan welke triggers bij jou klachten veroorzaken.

 

Duur: 1u         

Wanneer? 2-4 weken later

afronding herintroductie

Tijdens dit gesprek worden de resultaten van de herintroductie fase besproken. Het principe van stapeling wordt uitgelegd.

Duur: 30-45 min

opvolg gesprek

Deze afspraak is een follow-up om te kijken hoe het gaat met jou.

Duur: 30 min

Start eliminatie fase

Tijdens deze consultatie wordt het eetdagboek bekeken en de uitleg over het FODMAP dieet wordt gegeven. Vanaf dan halen we alle mogelijke triggers uit jou voeding. 

Duur: 1u       

Wanneer? 1-2 weken later

Tussentijdse evaluatie

Tijdens dit gesprek wordt er gekeken hoever je al bent met het herintroduceren. Eventuele vragen worden beantwoord.

Duur: 30-35 min

verzamelen van alle resultaten

Tijdens dit gesprek worden alle resultaten bij elkaar verzameld en er wordt gekeken wat jij allemaal terug kan eten. Er wordt gewerkt aan het volhouden op lange termijn.

Duur:  30 min

dietist pearfection